كنيسة الشهيد العظيم ما رجرجس أبوحمص
مرحبا بك فى منتدى كنيسة مارجرجس
سجل للإشتراك معنا في منتديات كنيسة الشهيد العظيم مارجرجس بأبوحمص
وأعلم أن غيابك سوف يسبب فراغ فى مكانك ولا يمكن أن يملئ مكانك الا أنت
أن غيابك مسبب لنا الم وجرح فى قلوبنا
لاتنس أننا أعضاء جسد واحد هو جسد المسيح
فهل تتخيل أنك تصحو من نومك فلا تجد عضو من جسدك !!
ماذا يكون شعورك فى هذه الحالة ؟
هكذا نحن نشعر بفقدان عضو من جسدنا
قد تظن أنك مش مهم وأن غيابك سوف لا يلفت نظر أحد هذا خط ووجودك يعنى أكتمال جسدنا
والجسد الكامل بكل أعضائه يستطيع أن يؤدى كل أعماله بنجاح

نصلى الى الله بنفس واحدة أن يرسل لك نداء محبتنا المستمر
تعال و ادعوا أخوتنا الغائبين معنا لنشترك فى الصلاة
لكى نجتمع كلنا فى محبة ربنا يسوع المسيح داخل منتدى

شارك برأيك ,حمل ,ارفع ملفاتك , صلي لحبايبك , اسأل عن اى حاجة واللى عندنا نديهولك
ربنا يباركك
نرجو وجودك الدائم

أسرة المنتدى
كنيسة الشهيد العظيم ما رجرجس أبوحمص
مرحبا بك فى منتدى كنيسة مارجرجس
سجل للإشتراك معنا في منتديات كنيسة الشهيد العظيم مارجرجس بأبوحمص
وأعلم أن غيابك سوف يسبب فراغ فى مكانك ولا يمكن أن يملئ مكانك الا أنت
أن غيابك مسبب لنا الم وجرح فى قلوبنا
لاتنس أننا أعضاء جسد واحد هو جسد المسيح
فهل تتخيل أنك تصحو من نومك فلا تجد عضو من جسدك !!
ماذا يكون شعورك فى هذه الحالة ؟
هكذا نحن نشعر بفقدان عضو من جسدنا
قد تظن أنك مش مهم وأن غيابك سوف لا يلفت نظر أحد هذا خط ووجودك يعنى أكتمال جسدنا
والجسد الكامل بكل أعضائه يستطيع أن يؤدى كل أعماله بنجاح

نصلى الى الله بنفس واحدة أن يرسل لك نداء محبتنا المستمر
تعال و ادعوا أخوتنا الغائبين معنا لنشترك فى الصلاة
لكى نجتمع كلنا فى محبة ربنا يسوع المسيح داخل منتدى

شارك برأيك ,حمل ,ارفع ملفاتك , صلي لحبايبك , اسأل عن اى حاجة واللى عندنا نديهولك
ربنا يباركك
نرجو وجودك الدائم

أسرة المنتدى
كنيسة الشهيد العظيم ما رجرجس أبوحمص
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


ديني
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 تعالى شوفى ازاى تظبطى اكلك فى مطبخك .. موضوع مهم للسيدات ..

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
samylahzy

samylahzy


عدد المساهمات : 652
تاريخ التسجيل : 30/08/2009
العمر : 65
المدينة : ابوحمص

تعالى شوفى ازاى تظبطى اكلك فى مطبخك .. موضوع مهم للسيدات .. Empty
مُساهمةموضوع: تعالى شوفى ازاى تظبطى اكلك فى مطبخك .. موضوع مهم للسيدات ..   تعالى شوفى ازاى تظبطى اكلك فى مطبخك .. موضوع مهم للسيدات .. I_icon_minitimeالجمعة أكتوبر 29, 2010 11:48 pm



السؤال الأول

ليه البوفتيك بيطلع ناشف؟!


ساعات
كتير لما آجي أحمر أو أشوي شرائح البوفتيك تتطلع ناشفة معايا بالرغم من إني لما
باكلها بره بتكون طرية فياريت أعرف حل للمشكلة دي؟!


شوفي لو عايزة البوفتيك يطلع طري معاكي زي اللي بتاكيله بره يبقى ياريت
تضيفي معلقتين خل إلى تتبيلة البفتيك وتخلطيها بالبوفتيك لمدة 5 ساعات.. بعد كده
تشويه أو تقليه وهتلاقيه بقى طري وطعمه في منتهى الجمال..



السؤال الثاني


ليه الثوم مش بيتقشر بسهولة؟!



ياريت حد يرد
عليّ أنا كل ما آجي أقشر ثوم ضوافري تتكسر لأن قشر الثوم اللي عندي ناشف وبيتقشر
بصعوبة لدرجة إني كرهت أي أكل فيه ثوم علشان مشكلة التقشير دي يا ترى فيه
حل؟!


الحل بسيط جدا كل اللي عليكي أنك تنقعي الثوم اللي إنت عايزة تقشيريه
في الميه الباردة لمدة عشر دقائق وبعد كده تطلعيه وهتلاقيه بيتقشر بمنتهى
البساطة.



السؤال الثالث

ليه جلد الفراخ المجمدة بيتشقق وأنا بسلقها؟!



أنا على طول
بشتري فراخ مجمدة وكل ما آجي أسلقها ألقى جلدها اتشقق المشكلة لما يكون عندي عزومة
بيكون شكل الفراخ مش حلو خالص، كمان ساعات طعم الفراخ بيطلع مش حلو، وبيكون بين
اللحم والعظم فيه آثار للدم؟!


واضح
جدا إنك لما بتطلعي الفراخ من الفريزر بتحطيها في الميه السخنة على طول ودي حاجة
غلط جدا بتقع فيها ستات كتير... والمفروض إن الفراخ أو اللحمة أو الأسماك المجمدة
تخرج من الفريزر وتحطيها في حلة على ترابيزة المطبخ وتسيبيها لغاية لما التلج اللي
فيها يفك من نفسه..

طبعا دلوقتي بتقولي بينك وبين نفسك إن كده هتاخد وقت
كبير وعلشان تتغلبي على مشكلة الوقت دي يبقى يا ريت تخرجيها من الفريزر بالليل
وتحطيها في التلاجة وقبل ما تسويها ب 3 ساعات تخرجيها وتسيبيها شوية وهتلاقيها فكت
كل التلج اللي فيها وبكده تقدري تستعمليها زي ما أنت عايزة.
واوعي تسمعي كلام حد
يقولك إنك تغسليها بميه سخنة لأن الحركة دي برضه هتخلي جلدها يتشقق ويبقى طعمها مش
حلو.
وفيه حاجة كمان ممكن تعمليها علشان تخلي طعم الفراخ المجمدة حلو وهي إنك
تحطي بصلة مقشرة ومقطعة إلى أربع تربع مع الفراخ وأنت
بتسلقيها.



السؤال الرابع


ليه الأكل بياخد سواء كتير على النار؟!


مش عارفة ليه كل ما آجي أعمل أكل
ألاقي الأكل بياخد وقت طويل معايا مش عارفة ليه لدرجة إني زهقت من موضوع إني أدخل
المطبخ ده؟!


شوفي علشان
الأكل ما ياخدش وقت طويل منك على البوتوجاز يبقى يا ريت ماتحطيش الملح والأكل لسه
ما استواش...واستني لما الأكل يقرب يستوي وبعد كده ضيفي إليه الملح والفلفل اللي
أنت عايزاه وعلى فكرة الحركة دي هتختصر وقت الأكل معاكي وهتحافظ على القيمة
الغذائية للأكل...

كمان ياريت ما تفضليش تفتحي الغطاء اللي على الأكل كل
شوية لأن الحركة دي هي كمان بتخلي الأكل ياخد وقت طويل على النار وكمان ممكن تتسبب
في فقدان الخضروات للقيمة الغذائية اللي فيها..

واوعي تسمعي كلام حد يقولك
أنك تضيفي "بيكربونات الصودا" على الطعام علشان يستوي بسرعة لأن الموضوع ده بيؤدي
إلى فقدان الخضروات للكثير من الفيتامينات اللي موجودة
فيها.



السؤال الخامس

ورق العنب طلع خشن اوي ؟!


أنا اشتريت ورق عنب بس الورقة بتاعته طلعت خشنة اوي
مش عارفة أعمل إيه أرميه وأشتري غيره؟!

علشان تتخلصي من المشكلة دي يا ريت
تضيفي إلى مية سلق ورق العنب معلقة كبيرة ملح ومعلقتين زيت ذرة أو عباد الشمس،
واوعي تنسي وأنت بتسويه تعصري عليه عصير ليمونة وهتشوفي الفرق
بنفسك.

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.4shared.com/photo/4GMJwF1T/n519015618_891607_9975.htm
 
تعالى شوفى ازاى تظبطى اكلك فى مطبخك .. موضوع مهم للسيدات ..
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ازاى تشرح عقيدة الثالوث بطريقة بسيطة جدا
» هـل الشيطان نجح .. موضوع هام
» الميطانيات‎ موضوع مهم جدا جدا ...
» ظلك فين؟؟ موضوع جميل جـدا..
» أفضل إيميل‎- موضوع هام جدا لكل فرد

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
كنيسة الشهيد العظيم ما رجرجس أبوحمص  :: منتدى المنوعات-
انتقل الى: